2011. július 11., hétfő

Alapanyag beszerzés...

...de honnét? Egy hölgy fordult hozzám ezzel a kérdéssel, hogy én honnét szerzek be ezt-azt. Régebben Tűvarázsos Zsuzsától vásároltam, de ahogy nézem a web oldalát lecsökkent az áru készlet. Pedig a Zweigart anyag készletemet tőle szereztem be, fonalakat is. És ahogy végignéztem az általam régebben ismert helyeket, nem igazán találtam kedvemre valót sehol sem. Persze most a hímezhető méteráruról beszélek, hiszen az alap fonalakra van még lelőhely. Pw anyagokra is gazdag a választék, csak az ember pénztárcája szab határt. No de aki szép alapra, szép xszemes dolgokat szeretne létrehozni, hol vásárol? Marad kizárólag a külföldről rendelés? Ahogy keresgéltem, hogy segítsek neki, meglehetősen tanácstalanná váltam és asszem gondban lennék ha nekem kellene most vásárolnom.
Ti hogyan oldjátok meg ezt mostanában?

6 megjegyzés:

Edit írta...

Tavaly fedeztem fel, hogy egy helyen lehet Rico hímzővásznat kapni, egy másik üzlet is nyílott azóta, ahol többféle hímzővászon is van. Addig ezeket csak rendeltem, most már pontosan tudom, látom, hogy mit veszek. Persze vannak határok...
Lehet már kapni Anchor, illetve DMC osztott hímzőt is, ez sem lehet gond. Amúgy én Rosaceval hímzek, de néha elcsábulok 1-1 színátmenetes fonalra. :)

napcsi írta...

Jelenleg még a boltból maradt anyagokkal, fonalakkal dolgozom. De sajnos a jobb minőségű vászonból alig maradt, úgyhogy én is ugyanebben a cipőben járok. Nézelődök, keresgélek, és próbálok az "új pénztárcámnak" megfelelő anyagot választani.... sajna még nem találtam rá.

Főkolomp írta...

Én patchwork anyagokat az eBay-en rendeltem, sokkal olcsóbban, mint itthon. Persze én is elcsábultam a Művészellátó legutóbbi leárazásánál, de életemben először vettem tőlük anyagot.
A hímzővászonnal már én is gondban lennék. Egy amerikai webboltban láttam jókat, nem drágán. Én fonalat rendeltem tőlük, megkaptam rendesen, tehát ajánlom őket.
Én vettem egy csomó kézzel szőtt lepedőt, most mindent arra hímzek. De azok se tartanak örökké, ezért én is várom az ötleteket.
Phan! Hol van az a bolt, ahol vannak Rico-vásznak?

annaitto írta...

Én az utóbbi ídőben szinte csak Gander vásznat használok...
http://www.tissage-gander.fr/83/LES_TISSUS_FABRIQUES/Les_toiles_de_lin_pour_broderie.html
Létezik belőle 10-10,5-12-14-15-19-22 szálas. Nyersszínben, törtfehér, fehér és színes...
Mintát is lehet rendelni mindenből és ezért csak a bélyeget kell kifizetni. Minimum rendelési mennyiség 50 cm, anyagszélesség 150 -180 cm, ár 26 és 35 euró között.
Gondoljátok meg egy esetleges közös rendelést!

Varga Gabi írta...

Az egyik vevőmnél futottam bele ebbe a boltba ma este, és eszembe jutott a kérdésed. http://xszemesbolt.hu/
Nem értek a keresztszemezéshez és nem vagyok járatos a témában, így nem tudom megítélni, hogy ezek az alapanyagok minőségiek vagy sem, ill. maga a beszerzési hely ismert-e már általad vagy sem. De hátha tudok vele segíteni. :)

Cimpulusz írta...

Én is nagyon kíváncsi lennék, hogy hol vásároltok. Igaz nekem még van mire - főleg, hogy szinte nemis hímzek:) - de az is véges.Szóval várok egy postot erről! ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails