2009. március 29., vasárnap

Poncho - utolsó bejegyzés?

Asszem igen. Eléggé elvagyok keseredve - ugyan elég szépen haladtam, már magamhoz mérten a kötéssel, de nem igazán tetszik. A bővítések valahogy nem jönnek ki szépen. Nem ilyennek képzeltem el. Aztán ma ráhuztam a fejemre - kb akkora mint egy pártedli a babákon és persze garbó nyaka van. Nos az egyik, hogy szúrja a bőrömet, nem kellemes az érintése, pedig kézen fini puha, de a nyakamat iritálja. A másik - mintha egy barna tehén nézne vissza rám a tükörből, belegondoltam mi lesz ha készen lesz és jajj nem tetszett, amit gondolatban láttam. :((( Így most nagyon-de nagyon tanácstalan vagyok. Már évek óta valami ilyesmire vágyom, de most elrettentem. Dolgozom vele és kiköt a szekrény mélyén vagy elajándékozom, mint régebben a kötött pulcsik 98%-át? Nem tudom mi tévő legyek. Láttam egy szép stóla mintát - mintás, kicsit csipkére hajazós, sávokban, de nem áttört csipke. Már felmerült bennem, hogy azt kellene inkább megcsinálnom ebből a fonalból... Ti mit csinálnátok? Mit csináltok ilyen esetben?

7 megjegyzés:

Anice kötős blogja írta...

Simán visszafejteném gyorsan.
Én nem tudok dönteni, hogy csavartmintával keresztben kötött keppet vagy a kicsinek pulcsit csináljak belőle vAGY VALAMI MÁST :)

Szilvi írta...

Szerintem a ponchó pont az a ruhadarab, ami nagyon mutatós, de ha simán csak belebújós, és nincs ujja, akkor borzasztóan nem praktikus.Ennek ellenére nekem van belőle jó pár, kötöttem magam is, vettem is, de igazándiból csak sétálni lehet benne.Ha kezdesz "kiszeretni" a mostani munkádból, lehet, hogy tényleg másba kellene gondolkodni, a stóla is jó ötlet, és talán a nyakadat sem fogja szúrni.

hortenzita írta...

Ha szúr, úgysem fogod hordani, mert nem lesz komfortos. Köss inkább olyat, ami két egyenes darabból van összevarrva, így V nyakú lesz a poncho. Ha érdekel, küldök linket.

Edige írta...

Szerintem bontsd vissza. Inkább valami mást csinálj belőle, mert félbehagyni sem érdemes, de így befejezni sem nagyon. Még mindig jobban megéri, mint a szekrény mélyének dolgozni...

helen írta...

Ha már most látod, hogy biztosan nem fog tetszeni: bontsd vissza. És ne sírj utána! Lesz belőle jobb! Egyébként meg nem olyannak ismerlek, aki felad dolgokat...

Láttam már olyan poncsószerűséget, ami passzentosabb, nem lebernyegős. Próbálj meg olyat. ÉS ne garbónyakkal, hogy közvetlenül a bőröddel ne érintkezzen... Ha nem tudod elképzelni, próbálok még intuíciókat adni, majd keress meg.

Timici írta...

szerintem is bontsd vissza, én sem bírom ha szúrja a nyakam a fonal:S küldtem mailt is;o)

Cserny Timi Pookah írta...

szerintem ruhadarabból csak olyat érdemes venni-készíteni, amit ezer százalék, hogy használni fogsz mert 1.tetszik 2.kényelmes 3.jól áll (nincs fontossági sorrend) - ha bármelyik hibádzik, tégy le róla, csak csalódás lesz és kár lenne a csudás fonalért.
biztos vagyok benne, hogy találsz olyan mintát, ruhadarabot, amit ehhez a fonalhoz találtak ki.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails