2009. március 20., péntek

Poncho - a kezdet...

Nagyszabású munkába vágtam a fejszém. A kötős kislányok teljesen felcsigáztak és már régóta szerettem volna egy ponchot. Erika segítségével nekem is lett ilyen szépséges pihe-puha Pantons fonalam. Nagyon szép, és érdekes barna színe van. Néha mintha lilásan is megcsillanna. De nem csillámos, ne értsétek félre. Szóval ő lenne az:

Aztán vettem egy nagy levegőt és belecsaptam a lecsóba. Körbe kötöm és alúlról haladok felfelé, mert inkább fogyasztani szeretném a szemeket. Így 376 szemmel indultam el. Hááát, mit mondjak, ezek a sorok eltartanak órákig mire körbe érek. Főleg a kezdés volt a lassú. Mire felhurkoltam a szemeket és az első sort lekötöttem, huuhh.
A minta abszolute egyszerű, semmi csipke, csak néhány fonat lesz benne. Mivel mintám nincsen hozzá, én számolgattam ki, hogy mit-merre-meddig, van bennem némi drukk.
Jó lenne elkészülni vele, mire elmúlik ez a szibériai zimankó.
Újdonság számomra bambusz kötőtű is. Sajnos vegyes véleménnyel vagyok róluk. Maga a tű nagyon jó, de a két tűt összekötő madzag nem damil, mint az általam megszokott teflontűknél, hanem valamilyen üreges műanyag cső. Ami nem lenne baj, mert ahogy vastagodik a tű, a madzag is vastagodik arányosan és ez nagyon jó, de sajnos nem csúszik hanem tapad. És ezzel bizony bajlódok kissé, hogy odébb tessékeljem rajta a szemeket. Ha van valakinek ötlete, aki már használt ilyen tűket azt szívesen veszem.
Így állok jelenleg a "ponchommal".

6 megjegyzés:

Clinique-Bogi írta...

A szín az nagyon meggyőző. Meg a kezdés is, már amennyire én értek hozzá. :-))

Timici írta...

ezek szerint elkezdted:o) drukkolok veled minta ügyben, ok?:o)
tűvel nekem is ez a bajom:S bár nekem a bambusszal is van gondom, nekem az is akad, aztán megrántom és ha nem figyelek leszaladnak a szemek:S még gyakorolnom kell...

Lonci (Győr) írta...

Nem irigyellek a kezdés miatt, de a folytatás miatt sem, mert ahogy nő, úgy fog nehezedni a darab. Kitartást és sikert kívánok hozzá. A fonal szép de ha a tű nem csúszik, tényleg meg fogsz vele kínlódni.

enigma írta...

hát magácska igencsak nagyba vágta, nem aprózza :).....hajrá, az eddigiek szerint is nagyon szép darab lesz :)

Melinda írta...

Kíváncsian várom a folytatást!Ha te valamibe belekezdesz,nem egykönnyen adod fel...!

nöné írta...

Szia! Nagyon kíváncsian várom a fejleményeket. Én is fogok nemsoká poncsót kötni, van mintám is hozzá, várom hozzá fonalat és aztám izgulok a kezdés miatt. A szabásmintát szívesen elküldöm, ha szeretnéd.
Nekem a bambusztűvel eddig csak jó tapasztalataim vannak.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails