2010. február 16., kedd

madaras terítő


Évek óta, egy ilyesmi madárkás, karácsonyi asztalterítőre készülök, de ősszel, karácsony előtt mindig kicsúsztam az időből, mindig másra kellett az idő. Most úgy döntöttem időben elkezdem, ismerem a saját tempómat. Tervezgettem, méregettem, több verzió is kialakult a minták elosztását illetően, végül nehezen megszületett a döntés és hétvégén el is kezdtem.

Az anyag választás nem volt nehéz, még jóval korábban megvásároltam ezt a kifejezetten terítőnek szánt anyagot (és még két társát) Fonalat pedig Anchor márkájút választottam hozzá, talán azért is mert a minta ilyet ír elő, bár a színén egy minimálisat változtattam. Furcsa 14 ct-os aidára hímezni, viszont nagyon jól látni. :) És tudom, hogy sokan elhúzzák majd a szájukat, ez mostanában már nem trendi hazai körökben, de illik a mintához, számomra kellőképpen rusztikus és a rusztikusan modern enteriőrünkhöz is illik. No, ezt most szándékosan írtam ilyen jól körül :) épp a napokban futtattam végig egy gondolat sort a mai rajongott építkezési és lakbelső stilusokon és hogy mennyire el vannak az emberek finoman is szólva "tévedve", de ez egy másik fejezet.
Visszatérve a terítőre, decemberben az asztalomon szeretném látni, ezt most úgy érzem tartani is fogom. 22 motívum lesz, ezt elosztva hónapokra, és behozva a lemaradást, szerintem nem vészes. Ez az én privát SAL-om. :)) Van ám tervem egy nyári és egy őszi terítőre is. :))

13 megjegyzés:

Andulka írta...

Szép mintát választottál!

unikat írta...

De szeretnék én is valami ilyen hasonló terítőt! Nagyon tetszik!
Mekkora lesz a teljes mérete?

Edige írta...

Hajrá! Drukkolok Neked. A minta nagyon szép és biztosan jól fog majd mutatni az asztalon.

Christine írta...

A minta nagyon szép! Várom már, hogy a madárkáknál tarts:)

Nina írta...

Klassz lesz! Sőt, nagyon klassz!
Én nem "divatból" nem hímzek aidára, egyszerűen utálom. Lenpárti vagyok :)

Lorix írta...

Szép lesz! Én imádom a terítőket, készítettem már többet is ajándékba, meg magamnak is. És nem csak készítem, hanem használom is! Szóval meglátod megéri, ha kell egy-két bíztató szó hogy átsegítsen a holtpontokon, csak szólj ;)

Hilda írta...

Dear Cherry,
your first little picture looks really marvellous! I am looking forward to seeing the ongoing work!

Hugs from Austria
Hilda

Névtelen írta...

Igazán szép minta! Lehet, hogy nekem is így be kellene osztanom? Különben sosem készül el a két félkész terítőm :)

Mammka írta...

Hú,ez gyönyörű!!!!!!

Cherry írta...

Köszönöm a bíztató sorokat, igyekezni fogok. :)

unikat: 56x140 cm lesz a végső mérete.

hortenzita írta...

Örülök, hogy végre belevágtál! :-)
Kitartás!

Timici írta...

nagyon szuper, hogy belevágtál:o)
kívánom, hogy karácsonykor már az asztalotokat díszítse;o)
aida ügyben bár nem trendi, én szeretek hímezni rá, mert nem vakulok bele, mint a vászonba és mint ahogy ez a terítő is van olyan műfaj ami erre mutat igazán jól
nekem is van pár terítő tervem és egy RICOs terítőm is, úgyhogy egyszer talán az is meglesz:o) addig is nézegetem a Te készülődet;o)

Melinda írta...

Nagyon szép mintába szúrtad a tűdet:)
Drukkolok Neked!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails