2008. augusztus 8., péntek

Virágaim nyáron / My flowers in summer


Sajnos a nyár előre haladtával sorban elnyíltak a virágok. A nagy meleg és a nagy esők váltakozása nem tett igazán jót a vegetációnak. Évről évre azt veszem észre, hogy a tavasz végi és a nyár elejei virágok együtt nyílnak. Már nincs meg az a szép elkülönült átmenet. A liliomjaim úgy nyíltak el, hogy nem is tudtam őket megörökíteni, mert akkor épp állandóan esett az eső. Egyedül ezt a piros sásliliomot kaptam lencsevégre a csinos kis pókocskával.
* * *
Unfortunately, as we go deep into the summer all the flowers droped their petals. The changings of heat and wet wasn't all good to the plants. Year after year I have to realize, that the late spring flowers and the early summer one's are blossoming together. There isn't this nice period of transition anymore. My lilies were fadeing and I wasn't able to take any picture of them, because the rain kept up all the time. Only this red hemerocallis with a nice spiderling got into my focus.
Még kora tavasszal írtam - talán még emlékeztek - hogy a hibiszkuszaimat eléggé szomjan veszelytettem a tél folyamán és a túlélés érdekében nagyon visszametszettem. Nos, nagyon szépen helyrejöttek, a kútra tettem ki őket, itt szem előtt vannak nap mint nap. Persze kedveskedtem nekik friss, tápszeres földdel, és locsolással. :) Most azon drukkolok, hogy sikerüljön olyan fényképet készíteni, amikor minél több virág egyszerre nyílik. Az egyik tő, a nagy piros nagyon igéretes. A fiatal pici növényekből még néhány nem nyílt, nagyon drukkolok, hogy valamelyik igazi finom halvány rózsaszín legyen, ugyanis nagyon vágyok egy olyanra is. És íme a gyönyörűségeim:
* * *
Remember yet, at the begining of the spring I wrote that all the hibiscus were doing a perish during the winter and were cuting back on behalf of their survival. They got well and I placed the flowers on our well, so I can give an eye to them. I caressed them with a new rich soil and a big watering. :) And now I'm ready to take pictures with the most flowers blossoming. The very red one is very promising. There are some young plants not flowering yet, so I can hope for some light-coloured pink ones too. There are my sweeties:Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails