2008. augusztus 12., kedd

Kenyér recept / My favourite bread

Ígéretem szerint, kedvenc kenyerem receptje.

Az alapreceptet írom le, ehhez kedvem szerint szoktam hozzá tenni fűszereket vagy magokat. Ezt a kenyeret gépben szoktam elkészíteni. Kb. 800 g súlyú kenyér lesz a hozzávalókból.

Tehát:
- 320 ml víz
- 400 g finom búzaliszt
- 100 g rozsliszt
- 2 púpos evőkanál tejpor
- 2 teáskanál só
- 2 teáskanál cukor
- 25 g vaj vagy olaj
- 1 zacskó élesztőpor


magos kenyérnél: + 2-2 teáskanállal az alábbiakból: szezámmag, lenmag és napraforgómag

fűszeres kenyérnél: + 2-2 teáskanállal az alábbiakból: kakukkfű, bazsalikom, metélőhagyma

* * *

According to my promise, the prescription of my favourite bread.

I write the basis prescription, I add spices or seed to this according to my mood to it. I prepare this bread in a machine. Bread will be with a weight of cca. 800 g from the ingredients.

So:
- 320 ml of water
- 400 g of delicate wheat flour
- 100 g of rye flour
- 2 hunched tablespoonful of milk powder
- 2 teaspoonsful of salt
- 2 teaspoonsful of sugar
- 25 g of butter or oil
- 1 bags of yeast dust

at seeded bread: + with 2-2 teaspoons from the undermentioned ones: sesame seed, flax seed and sunflower seed

at spicy bread: + with 2-2 teaspoons from the undermentioned ones: thyme, basil, chive

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails