2009. december 31., csütörtök

2009 mozaik és Happy New Year 2010


Elkészült a 2009. év mozaikja nálam is. Nem versengés másokkal, csak úgy magamnak és persze akit még érdekel... Ilyenkor megnézem, összegzem az évi munkákat, gondolataimat. Ebben az évben kicsit eltolódott a hangsúly a kötés felé, ami nem baj, mert nagyon élveztem készíteni minden darabot és további terveim is vannak.

2010-es terveim között hímzés terén mindenképpen szerepel a botanikai sorozat, a megkezdett pipacsot fogom folytatni, amint kicsit jobban kitavaszodik... :)
Továbbra is terveim közt szerepel a pachwork varrásban való elmélyülés, lánykám ágyára még mindig szeretnék egy ágytakarót készíteni. Talán az majd a nyár projektje lesz...

És persze mindenképpen szem előtt kell tartani a nagy fogadkozások között, Patrícia szeptemberben első osztályos lesz, bizony elröpült az idő és a változások előtt én ugyan olyan nagy izgalommal állok, mint a leendő kis elsős...

Tavaly ilyenkor játszottunk... bevalom, már egy ideje tűnődtem rajta, hogy ebben az évben is... jó lenne... de, és itt egy nagy levegő következik, nem játszunk most... talán majd kicsit később... mostanában nekem egy kissé fájó pontokat érint a blogolás... bevallom nem egyszer megfordult a fejemben, hogy abba hagyom, hiszen nincs értelme. Nincs értelme, mert ritkábban írok, mint szeretnék, ritkábban készül alkotás, mint szeretném... S ezért vagy nem, de ha valami elkészül, s én örömmel mutatom, örömömmel gyakran egyedül maradok... Tavaly ilyenkor egy kedves levelet kaptam amerikából egy blogoló hölgytől, aki többekközt levelében megemlítette, meglássam, a sok komment kizárólag a játéknak, az ajándéknak szól. A mindennapokban a sok ígérgető eltűnik, mert tovább már nem vagy érdekes... csak addig égnek a neonok míg ajándék a láthatáron... szomorú mércéje ez a barátságoknak... Minden évnek van tanúlsága, ennek is volt...

A napokban egy nagyon különös emberrel találkoztam, mely találkozóból fizikailag és lelkileg átgyúrva tértem haza. Miközben testileg teljesen "összetört", lelkileg nagyon sokat adott. Ma egy gyönyörű szál rózsát kaptam életem párjától születési évfordulómra, melynek bódító illata és szépsége teljesen elvarázsolt, s így most lelkiekben felvértezve a következő évre,

kívánok mindenkinek egy sokkal Boldogabb Új Esztendőt!

17 megjegyzés:

Jane írta...

Hi Cherry! Looks like you've been busy throughout 2009 with those finishes. May there be many more for you in 2010. Happy New Year!

Névtelen írta...

Szia! Boldog Új évet kívánok! Sajnos én is ritkábban írok és olvasok, mint korábban, ráadásul a gondolataim is nagyon hasonlóak a blogolásról.
Azért kitartás, és sok-sok szabadidőt kívánok az új terveidhez :)

Susimac írta...

Happy New Year to you Cherry - gorgeous finishes thanks for joining the party and sharing them with us.

Csicsóné-Melinda írta...

Kedves Ildi!
Nagyon boldog szülinapot kívánok!
Vannak hullámvölgyek az ember életében...de én nagyon szeretek hozzád benézni,visszanézni!Kár lenne,ha többet nem mutogatnál!!
Boldog Új Esztendőt kívánok Nektek!!!

Maggi Co írta...

Beautiful houses!!!!

Happy new year!

Móni írta...

Boldog Új Évet Neked is! :)
És nagyon sok boldog születésnapot is! :)

enigma írta...

Ildike,
én már megírtam neked a gondolataimat ....csak addig szabad bármit csinálni, amíg több benne az öröm, mint a bosszúság....remélem, a blogolásban is leled azért még örömedet, és folytatod....nemsoká megint játékot hirdetek, idén is jelentkezel?:)
annak a cuki sapkának meg el lehetne kérni a mintáját?
szülinapodra sok boldogságot, jövőre sok teljesülő kívánságot kívánok,
szeretettel,
Kriszti

helen írta...

Boldog születésnapot kívánok :)

Kevesebb nyomasztó gondolatot, több mosolyt és boldogságot az új esztendőre!

Phan írta...

Boldog(abb) új évet kívánok, és sok-sok szép munkát, azokról képeket. Én mindig nagyon várom, mikor írsz a blogodra! - még ha nem is kommentelek, érdekel mi kerül ki ismét a kezeid közül!

Nina írta...

Ildi,
először is Isten éltessen sokáig!
Másodszor: kívánok boldog, sikerben és egészségben gazdag új évet, hímzéssel, kötéssel, sok szabadidővel :)

Ami a blogolást illeti: én anno azért kezdtem el blogolni, mert:
- láttam mások blogjait, és érdekelt, mire jó
- elegem lett, hogy a papírfecnik, amire felírtam, mit mivel hímzek, stb, elvesznek, eltűnnek
- olyan jó visszanézni a saját munkáimat, a saját örömömre
Az nekem csak hab a tortán, hogy a blogom tetszik másoknak, látogatják, olvassák, hagynak üzenetet. Rengeteg barátságot köszönöhetek a blogomnak, sok külföldi barátot, akiket másképp meg sem ismerhettem volna, akikkel olyan jó angolul levelet váltani rendszeresen. Nem tagadom, nagyon szeretek blogolni, foglalkozni vele, olvasni másokét. Sok időt felemészt. De megéri. Szerintem ne hagyd abba.
Bár egyelőre van időm blogolni, nyilván nem lesz ez mindig így, de akkor sem fogom abbahagyni, eszembe se jutna törölni pl. Túl sok munkám van benne, pláne most, hogy átalakítom :)

Ez persze csak az én véleményem, de Te tudod. Kívánom, hogy találd meg benne az örömödet, ahogyan sokan megtaláltuk.

BÚÉK!

Melissa írta...

Hi Cherry, you have some lovely stitching and knitting too! I wish I could knit so well!

Happy New Year to you and your family!

Jucus írta...

Szia, Cherry! Nekem sincs annyi időm blogolni és kézimunkázni sem, mint amennyit szeretnék, de mégis olyan jó néha leülni és végignézni - többek között - a Te blogod is! Feltöltődik az ember energiával, ötletekkel, úgyhogy nehogy abbahagyd! Nézz csak az idei munkáidra! Nehogy már ne legyen értelme!
A Home of a Needleworker az én terveim közt is szerepel!
Nagyon boldog 2010-et kívánok Neked!

melcsilla írta...

Ildi, boldog szülinapot neked! És boldog új évet, ami még tele lehet meglepetésekkel és örömökkel.
Szóval ne hagyd abba, alkoss és mutogasd büszkén!
Megkaptad a levelemet????

hortenzita írta...

Szia Ildi!

Először is Boldog Új Évet kívánok 2010-re is meg a saját időszámításodban is! :-)
A blogoddal kapcsolatosan akárhogyan is döntesz, remélem továbbra is barátok maradunk.

Cherry írta...

Lányok, nagyon szépen köszönöm a köszöntő és kedves, lelkesítő soraitokat, nagyon jól estek.
Időnként van, hogy tele lesz a hócipő, ilyenkor kellenek a barátok, hogy átsegítsenek a mélyponton...

Szecsi írta...

Enigma gondolataival osztozom, az a fontos, hogy az alkotás Neked szerezzen örömöt, sikerélményt.
Az hogy nincs komment nem biztos, hogy nem is olvassák a blogodat. Amikor írtál új bejegyzést, mindig elolvastam, de mindig hagytam kommentet, mert nem mindig tudtam hozzászólni pl. kötés témák.

Patri gyönyörű és eszméletlenül gyorsan megy az idő...már iskolás lesz...emlékszem nem túl régen még az ovit kezdte...

Mylene írta...

Great finishes In 2009.
Thanks for sharing.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails