2011. augusztus 13., szombat

Traveling Woman kendő

Telik múlik a nyár, a szabadságom a vége felé közeledik, pedig én nagyon élvezem ahogy nyugodt ütemben hömpölyögnek a napjaink. Ez is az is belefér, kert, virágok, hímzés, kötés. Mikor épp mihez van kedvem.
Tavasszal elég sokat töprengtem, próbáltam ezt-azt mit is kössek, milyen mintából, na és melyik fonalból. A többféle kötés-bontás (férjem roppant jól szórakozik rajtam ilyenkor) után a TW kendő mellett döntöttem, Rikker féle, barnára festett gyapjúból. Még nincs kész, az utolsó rész van hátra.
Több szempontból is izgatott ez a minta, egyrészt tetszik a motívum, másrészt az íves kendők kanyarodása már nagyon régen foglalkoztat. Igazság szerint nem kaptam rá kielégítő választ, mikor kérdezősködtem erre-arra. Azt hiszem megleltem, és majd egy nagy levegővétel után vékonyabb fonalból nehezebb mintával is megálmodok magamnak egy extra csipkekendőt. Na nem most, majd később. Előbb még egy kellemes sütőtök színű kardigán fog következni.

Visszatérve a kendőhöz, könnyen köthető egyszerű minta, az olyanok mint én, lassan gyakran letéve kötők is nyugodtan bevállalhatják, nem lehet elfelejteni, és a minta adja magát, segít, hogy mit kell csinálni. Maximum a két végén kell a papírba kukkantani, hogy most mi is következik.


5 megjegyzés:

Varga Gabi írta...

Ígéretes, kíváncsian várom a kész kendőt. :)

melcsilla írta...

Ildi, ez csodálatos lesz, minden elismerésem a tiéd!!!

Cherry Art Design írta...

Köszönöm a kedves szavakat és hogy nem mentetek el szó nélkül a bejegyzés mellett.

Melinda írta...

Hűűű Ildi,ez nagyon szépnek ígérkezik! Tessék mielőbb befejezni!:DD

Moklin írta...

Szia,

Képzeld és ugyanolyan fonalból csináltam meg ezt a kendőt kétszer (egyszer ajándék, egyszer magamnak). :) Nagyon szép lesz.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails