2011. július 29., péntek

Pipacsok a szélben...

No nem a szélben, hanem a vásznamon, de valamiért ez jutot eszembe...
Magamhoz képest sikerült sokat haladnom, szerintem egész jól alakul már a barna pipacs szál is. Főleg ahhoz képest, hogy bizony sok mindent kibontottam, például a zöld szárakat teljesen. Más tonusú színeket választottam és újra hímeztem. A meglévő barna részeket is kibontottam, még egy színt közbeiktattam, hogy még egy kicsit árnyaltabb legyen. 


2011. július 26., kedd

Bővült a család...

... két kis cicalánnyal. Az én kis human cicám eddig borzasztóan félt minden állatkától és ez egészen zokogásig fajult ha épp szembetalálkozott eggyel. De most valami változott és elkezdte mondogatni, hogy kiscicát szeretne. Igaz én annyira nem vágytam rájuk, de megbeszéltük, ezt nem lehet kihagyni. Így történt, hogy Sofi és Cukorfalat hozzánk költözött.


2011. július 25., hétfő

Levendula párnák - Lavender Pillow

Fárasztó volt a múlt hét, minden nap délutántól késő estig tartottak a próbák, de azért délelőtt volt időm ezt-azt készítgetni is. Még jó hogy, szabadságon vagyok. :)
Fiatal levendula töveim szép virág mennyiséggel örvendeztettek meg, így én is készítettem csokrot és három levendula párnácskát. Ahogy pakolásztam a textiljeim között, újra a kezembe került a textiles örökségem. Nézegettem, forgattam a lehelletnyi finom keszkenőket.
Előveszem, nézegetem, elteszem. Általában ez a menetrend. Némelyiken bizony már lyukat hagyott az idő vasfoga, hiszen 100 év az nem kevés. Gondoltam egyet, és két darabból készítettem két kis tasakot.
A finom illatfelhőben pedig kedvem támadt egy aprócska hímzésre, így készült egy harmadik kis párnácska is. A kis hímzés és a halvány szürke csíkos batiszt, halvány rózsaszín szalagot kapott dísznek.
Nem tudom, hogyan szoktátok készíteni, nálam mindegyik tasak kapott egy belső párnát, amibe a virágok kerültek.





2011. július 24., vasárnap

Örök élmény...

...marad ez a nap! Hátha közületek is látta valaki és megtudja erősíteni szavaimat, mert biztos vagyok benne, hogy a nézőknek is örök emlék maradt, de nekünk előadóknak is hatalmas élmény volt, látni és részt venni benne. És amiről itt áradozom, az Carl Orff oratórikus műve a Carmina Burana.
Pénteken este a Margitszigeti Szabadtéri Szinpadon került előadásra, kizárólag erre az estére állt össze három társulat. A Szegedi Kortárs Balett, a Dohnányi Zenekar és a Budapesti Akadémiai Kórus. 
Felejthetetlen élmény volt. Még ma is, két nappal az előadás után, azon kapom magam, hogy részleteket dúdolok és a fejemben szól a zene. Néhány kép:




egy cikk az előadásról, és egy kis részlet az egyik korábbi előadásból

2011. július 11., hétfő

Alapanyag beszerzés...

...de honnét? Egy hölgy fordult hozzám ezzel a kérdéssel, hogy én honnét szerzek be ezt-azt. Régebben Tűvarázsos Zsuzsától vásároltam, de ahogy nézem a web oldalát lecsökkent az áru készlet. Pedig a Zweigart anyag készletemet tőle szereztem be, fonalakat is. És ahogy végignéztem az általam régebben ismert helyeket, nem igazán találtam kedvemre valót sehol sem. Persze most a hímezhető méteráruról beszélek, hiszen az alap fonalakra van még lelőhely. Pw anyagokra is gazdag a választék, csak az ember pénztárcája szab határt. No de aki szép alapra, szép xszemes dolgokat szeretne létrehozni, hol vásárol? Marad kizárólag a külföldről rendelés? Ahogy keresgéltem, hogy segítsek neki, meglehetősen tanácstalanná váltam és asszem gondban lennék ha nekem kellene most vásárolnom.
Ti hogyan oldjátok meg ezt mostanában?

2011. július 8., péntek

Tündérkémnek tündérke...


Ez a kép még régebben készült, azóta pihent egy fiók alján, várt a sorára türelmesen. Tavaly elkészült a leányka szobája, ideje, hogy a tulajdonos birtokba vehesse a képet. Augusztusban lesz a névnapja Patrinak, akkor fog átadásra kerülni. Nekem pedig megfordult a fejemben, hogy a sorozatból valamelyik képet jó lenne elkészíteni hozzá. DE. És itt a fő gondom. Amikor anno ezt a képet készítettem, még aidára hímeztem, mert azt ismertem (ebből is látszik elég régen volt  :) ), ma már viszont szívesebben dolgozok vászonra.
Tanácstalan vagyok, mert sorozatként egyformára kellene készíteni, de szebb a hímzővászon.
Jajjj... ti mit csinálnátok?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails