2010. február 28., vasárnap

A hét fényképe 8. - Photo of the week 8.


"Fagyot fújó Február..."


Búcsúztassuk el a telet, Zara Napier képével, mely igazi tavaszi hangulatot idéző, bájos képecske.

2010. február 23., kedd

A hét fényképe 7. - Photo of the week 7.


"...Fagyot fújó Február..."


Ahogy elolvadt a hó, bizony a bokrok alján a saját kertemben is ébred a tavasz.

2010. február 22., hétfő

UB - A tavasz ébredése

Új szerelembe estem, a hétvégén gyakran a géphez ültem és újra és újra megnéztem ezt a képet. Annyira bájos, a színek és a virágok formája teljesen magukkal ragadtak. Igazi tavaszi kép "A tavasz ébredése" nagyon találó. És kivételesen kedves férjemnek is tetszik, ami nálunk eléggé ritkaság számba megy. Vasárnap kiválogattam a fonalakat és remélem a héten belebököm a tűmet. Nagyon szeretem Ulrike Blotzheim terveit, mesterien kezeli a színeket, igazi kincsek kerülnek ki a keze alól. Az étkezőnk falát díszítő csipkebogyós kép a mai napig a kedvenceim közé tartozik.

2010. február 21., vasárnap

madaras terítő 2.



Négy képecske elkészült a huszonnégyből. Még az én bealvós-elálmosodós estéimmel együtt is haladgattam. Most elteszem és majd márciusban veszem elő újra a következő négy képecskére. A képek nem annyira fényesek, Krisztiánom mobiljával készültek, de végülis a lényeg látszik.

2010. február 16., kedd

madaras terítő


Évek óta, egy ilyesmi madárkás, karácsonyi asztalterítőre készülök, de ősszel, karácsony előtt mindig kicsúsztam az időből, mindig másra kellett az idő. Most úgy döntöttem időben elkezdem, ismerem a saját tempómat. Tervezgettem, méregettem, több verzió is kialakult a minták elosztását illetően, végül nehezen megszületett a döntés és hétvégén el is kezdtem.

Az anyag választás nem volt nehéz, még jóval korábban megvásároltam ezt a kifejezetten terítőnek szánt anyagot (és még két társát) Fonalat pedig Anchor márkájút választottam hozzá, talán azért is mert a minta ilyet ír elő, bár a színén egy minimálisat változtattam. Furcsa 14 ct-os aidára hímezni, viszont nagyon jól látni. :) És tudom, hogy sokan elhúzzák majd a szájukat, ez mostanában már nem trendi hazai körökben, de illik a mintához, számomra kellőképpen rusztikus és a rusztikusan modern enteriőrünkhöz is illik. No, ezt most szándékosan írtam ilyen jól körül :) épp a napokban futtattam végig egy gondolat sort a mai rajongott építkezési és lakbelső stilusokon és hogy mennyire el vannak az emberek finoman is szólva "tévedve", de ez egy másik fejezet.
Visszatérve a terítőre, decemberben az asztalomon szeretném látni, ezt most úgy érzem tartani is fogom. 22 motívum lesz, ezt elosztva hónapokra, és behozva a lemaradást, szerintem nem vészes. Ez az én privát SAL-om. :)) Van ám tervem egy nyári és egy őszi terítőre is. :))

2010. február 15., hétfő

Ollóőr - Scissors fob 2.





Az újabb apróság ajándékba készült, anyukám lett a kis ollóőr tulajdonosa. Színeiben egy már meglévő biscornuhoz igazodtam. A gyöngyös szél készítése már egy ideje izgatott, hogy én is kipróbáljam, most eljött az ideje úgy éreztem ehhez az összeállításhoz passzol és nem lett tőle túldíszített.

2010. február 14., vasárnap

A hét fényképe 6. - Photo of the week 6.


"...fagyot fújó Február..."


Ma van farsang vasárnapja, a farsangi ünnepkör csúcspontja. Ilyenkor vannak a fő farsangi bálok, a "régi" időkben a farsangi ünnepkör alatt tartották a legtöbb esküvőt és, aki pártában maradt, arra bizony rásütötték a "vénlány-vénlegény" csúfnevet. Jövő hét kedden, húshagyó kedden vége a farsangnak és hamvazó szerdával megkezdődik a böjt, a húvétot előkészítő nyugalmi, testileg-lelkileg visszavonulós, megtisztulós "böjti" időszak. A hét fényképét a velencei karneválon Marvin E. Newman fotózta.

2010. február 10., szerda

Farsang

Farsang volt az oviban. A királylányok sorozatunkat örömmel folytattuk. :) Idén Hófehérke "ruháját" húzta magára Patri nagy örömmel. Szerencsémre kaptuk a jelmezt, nem nekem kellett varrni, és sajnálatomra idén is zártkörű volt a farsang. Az oviban készítette a fotográfus a képet. No comment... A képtől eltekintve a csajom viszont tündéri volt. :)



 

2010. február 7., vasárnap

Kinder Bueno süti - cake


Hétvégén újfajta sütit készítettem kedvesem kívánságára. Mit mondjak, elég melós egy darab majd egész szombat délután elbíbelődtem vele. Csupa krém csoda, szépen szeletelni nem lehet, a tepsiből alig akart kijönni, viszont az egész családnál nagy, nagy sikere volt. Azért jövő héten nem állok neki újra... :) Aki szívesen próbálkozna vele, a recept itt elérhető.

A hét fényképe 5. - Photo of the week 5.


"...fagyot fújó Február..."

Anno még 13 éves korom körül kaptam az első korcsolyámat. A következő hétvégén lelkesen indultam barátnőmmel együtt a budapesti műlyégpályára. Aki ismeri a viszonyokat az tudja, kezdő kis mazsoláknak nem egyszerű ott az élete és ez régen sem volt másként. Az igaz, hogy a következő hétfőn torna óra helyett a kispadon ültünk felmentve, mert annyit estünk, hogy vánszorogni is alig bírtunk, de megtanultam korcsolyázni, a mai napig is elég jól tudok. A hét fényképét Sabine Scheckel készítette, lehet, hogy neki is voltak hasonló élményei? :)
Ti hogy viszonyultok a téli sportok sikamlós örömeihez?

2010. február 5., péntek

Ollóőr - Scissors fob





idea: The Sweetheart tree: Cherry blossoms fob
Zweigart, Belfast 32 ct linen

DMC, hand dyed thread

Éjszakánként egy picit haladva, azért csak elkészültem vele. A szépséges bigyókák helyett pedig a pici rózsák mellett döntöttem, valahogy így éreztem igazinak. A fények... olyanok amilyenek, nap, mint nap este értünk haza, így természetes fény nélkül fotóztam.
Nos igen, az én véleményem is az, hogy bizony munkás egy ilyen apróság elkészítése. Több estémbe került, persze sosem egész estét gondoljatok, mondjuk 11-től éjfélig. :) Ilyenkor már nehezebben látok, szóval nem egyszerű.
A történet pedig, amit ígértem ehhez kapcsolódik. Igazság szerint ez az ollóőr a Sweetheart tree-s Cherry blossoms fob-nak indult, de rá kellett jönnöm, hogy egyszerűen nem látom, ha a leírás szerint káró formára fordítottan hímezem. Nekifogtam egyszer... kétszer... háromszor... és közben a mintában is egyre találtam kivetni valókat, ez nem tetszett... az sem tetszett. Aztán elkezdtem előről, néhány motívumot, elemet megtartva, saját elképzelés után... és ez lett belőle. Szerintem egész jó lett. :)

2010. február 2., kedd

Hófehér lett a világ






Borzasztóan élveztem a hétvégét, vasárnap délután nagyot sétáltunk, Patri, apa vontatású szánkón tette meg az utat. :) Én meg csak csodáltam a mesebeli tájat. Mintha sűrű tejszínhabban sétáltunk volna és a fák, bokrok gyönyörű csipke csodákká váltak. Teljesen lenyűgözött. Gyerek koromban láttam egy mesefilmet. A címére nem emlékszem, csak a történetre. A téli erdőben egy szegény lánynak megjelenik egyszerre a 12 hónap. Pontosabban a 12 hónapot megtestesítő emberke. Nos, annak idején szovjet vagy NDK mesefilmek jártak felénk, ez szerintem az előbbi volt. Nagy havas erdő, térdig érő hó... ahogy sétáltunk, ez a mese jutott eszembe. Amúgy jó kis mesefilm volt...

2010. február 1., hétfő

Ollóőr - Scissors fob



A múlt héten egy picivel több időm volt, úgy gondoltam itt az idő egy újabb ollóőr elkészítésére. Persze nem teljesen ilyen volt az első elképzelésem, de az egy másik történet, talán legközelebb elmesélem... Szóval itt tartok jelenleg, de most egy kicsit megakadtam, nem igazán tudom, hogy melyik bigyókát varrjam a hátoldalra. Szerintetek?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails