2008. szeptember 22., hétfő

LHN - Neighborhood SAL 2.

Ígérgetem, csak ígérgetem már egy ideje, hogy teszek fel képet az aktuális állásról. Nos, hát gyalázatos a haladásom. Egyszerűen nem megy a hímzés... mindenesetre nagyon lassan haladok vele.
* * *

I am promising it, I am promising it only already a time of his, how I put a picture up from the current position. Well, shameful my progress. The embroidery is not going simply... I move very slowly with him whatever.
Persze tudom, osztozik az időm több mindenen. Például a növényeken. Ma megérkeztek az Angliából rendelt hibiscus különlegességek. Egyenlőre így néznek ki.

* * *

I know it of course, my time shares more things. For example on the plants. They arrived from England today ordered hibiscus specialities. They look out in this manner onto equal one.


De jövőre remélem, hogy már ilyesmit is fogok látni. :)

* * *

But, onto a coming year I hope that I will see things like this already. :)



2008. szeptember 17., szerda

Ajándékom érkezett / My gift arrived

Csomag várt a héten a postán. Ninától érkezett egy bájos kis csomag. Valamikor augusztus közepe táján, mikor találkoztunk egy kis meglepetéssel készültem neki, szépséges, kézzelfestett fonalainak készítettem egy zsákocskát, ami egy ideje már húzódott a részemről, de a nyár pont jó volt az ajándékok elkészítésére. (Ezt most már így szeptemberben tökéletesen látom)
A postáról hazaérve kíváncsian nyitottam ki a csomagot, tudva, hogy ízléses, finom darabokat fogok látni... Igazam volt ugye? Lánykám aznap este a párnácskát elkunyizta és azzal ment aludni. Egész éjjel, még álmában is ölelgette. :) A helyes kis eprecskét még augusztusban kaptam.
Nagyon köszönöm Nina, a figyelmességedet és a kedvességedet.



* * *



A packet was waiting on the week on the post. A charming little packet arrived from Nina. Sometime around the middle of August, I got ready for it with a little surprise. I prepared a bag his threads painted with a hand.
From the post getting home, I opened the packet curiously, knowing about the fact that I will see tasteful, delicate pieces... my Igaz was? My little girl asked for the pillow and went to sleep with it. He hugged it in his dream with a whole night, yet.
Nina, I say thank you for your attention and your kindness very much.


2008. szeptember 13., szombat

Keretezve... / My pictures framing...

hazaérkeztek már egy ideje a képeim. A helyükre is kerültek már. A kép sajnos nem túl jó, a fények sehogy sem akartak jók lenni. De azért látszik a lényeg.
* * *
My pictures framing you get home. I hanged them onto his place already. The lights are not too good unfortunately.

Nehéz volt a hetünk, még alakulóban minden. A gyerekeknek nagyon tetszik az új edzés. Patri boldogan megy a balettra, ügyes a csajszi és nagyon helyes a rózsaszín hacukában. Krisztián is keményen edzett a héten, ennek eredménye az lesz, hogy talán hétfőn vízre szálhat ő is. Izgi. :) Nem hímeztem semmit sem egész héten. :( Viszont sokat aludtam, valamit valamiért. :)) Holnap azért lefotózom az LHN házikómat, hogy állok vele. Pontosabban, hogy mennyire sehogy sem állok. Ti, hogy vagytok így az iskola kezdéskor, csak én vagyok így lestrapálva?

* * *

The front of the September is heavy. The children like the new training very much. Patricia goes gladly onto the ballet, very smart little girl. Krisztián was training a lot on the week, it will be the result of this, that possibly on a Monday onto water szálhat. I embroidered nothing on a whole week. :( I slept a lot on the other hand. :)) I photograph it because of that tomorrow it LHN my cottage, how I am doing with him. More punctually, that how much I am doing in no way. You, how you are in this manner the school at the time of a start, I am in this manner only wearing out?
* * *
No, de most jut eszembe a rózsámat lefényképeztem, mert újra magához tért a meleg elmúltával. Olyan kis helyes.
* * *
I remember him now, I took a photo of my rose because he came to himself with his warm expiration of again. So little beautiful.


2008. szeptember 6., szombat

Bent Creek SAL - August Rings

Lassan, lassan elkészült az augusztusi képecske. Egyszerű kis minta és még is oly lassan haladtam. :( Pontosabban a haladás az ment, már ha leültam csinálni.


Gondolatban annyi mindent készítenék, de sajnos nincs rá idő. Sokat gondolkodtam a múlt héten történtekről, az iskola kezdésről és, hogy úgy gondoltam no majd a jövő héten már talán beáll a rend és időm is több lesz. Nos nem... Az is eszembe jutott az elmélkedéseim közben, hogy ha egy lakótelepen laknék kis gyerek nélkül mennyivel több időm volna. Magamra csuknám az ajtót és én is kipróbálnám a különböző technikákat, alkothatnék, örülnék, megmutatnám mindenkinek, bezsebelném a dícséretet és míly boldog lennék... de utána rögtön az is eszembe jutott, hogy így viszont az illatos kertemben csodálgatom az épp kibúvó őszi kikericseimet, az anyukám szerint, finom és illatos estikéket, szemlélgetem, hogy bizony gazolni kellene már nagyon. És ma reggel, mikor Krisztián fiam gyanusan szipogva mellém bújt az ágyba és röviddel utána már zokogott és kibökte, hogy kiolvasta a Pál utcai fiúkat, már mindent értettem... aztán jött Patrícia is, féltékenyen szemlélve összeölelkezésünket és ő is bekúszott a takaróm alá a másik oldalamra. És ahogy magamhoz öleltem két gyermekemet az én könnyeim is potyogni kezdtek és úgy éreztem senkivel sem cserélnék a világon...


2008. szeptember 2., kedd

Szeptember eleje... / The beginning of a September...

Ilyenkor mindig kell 1-2 hét mire beállnak a napjaink. Hogy ne legyen egyszerű idén is egy-két változtatást bevezettünk, a jól bevált napirendünkbe.

Patrícia szintén hosszú nyári szünet után kezdte az ovit. Nagy örömmel meséli mindenkinek, hogy ő már középső csoportos és lelkesen megy reggelente. Jövő héttől, hetente kétszer balett órára fog járni. Ma megvettem a torna dresszt, természetesen az is rózsaszín, mint a balettcipője. Hihetetlenül boldog volt, hosszú ideig csak csókolgatott, ölelgetett. Édes volt nagyon. :))

Krisztián ebben az évben a hatodik osztálynak fut neki. Remélem hasonló sikerrel mint az előzőeknek. Ilyenkor mindig izgulok én is, asztán megnyugszom. :) Ő, jövő héttől az evezést fogja kipróbálni. Heti 6x nem kispályás. No, persze, hogy a kosárral hogyan fogjuk összeegyeztetni azt még nem tudjuk.

És mindezt én hogyan fogom levezényelni, még nem teljesen kristályosan tiszta. Egy biztos, unatkozni, ellanyhulni nem fogok.

Hímzés nem jött össze a napokban sem. Remélem azért szeptember végére behozom a lemaradásokat. Csak hát annyi minden van most egyszerre... és persze a kert is... olyan finom őszi illatok vannak kint. Imádom ezt az időszakot, a nap még finom melegen süt, de este már hűvös van. A növények is újra magukhoz térnek a nekik is tetsző időjárásban. Hétvégén a kertben bóklászom amint tehetem. Ezernyi tervem újra előveszem, ültetek, átültetek... és persze a rózsák! Örök szerelmeim, teljesen bevagyok zsongva értük, de még mindig várnom kell az ültetéssel... sajnos...

És, hogy valami szépet is mutassak, az egyik ifjú hibiskus is hozott virágot és nagy örömömre, ez a várva-várt halványrózsaszín.



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails